Voorbereiden op de Open Huizen Dag

De NVM Open Huizen Dag komt er weer aan. Zaterdag 5 oktober mag je hopelijk een heleboel potentiële kopers verwelkomen. Maar hoe bereid je je nou voor op de Open Huizen Dag? In dit blog vertel ik je er alles over!

Voorbereiding
Zorg dat je huis aan kant is en dat het fris ruikt. Zet een bloemetje neer en zorg dat eventuele spullen van je huisdieren uit het zicht zijn. De bezoekers vinden het vaak leuk om iets te drinken aangeboden te krijgen, sommigen zijn een hele dag op pad en lusten wel wat. Maak het niet te uitgebreid want het kan zijn dat de bezoekers nog een aantal andere woningen willen bekijken binnen de tijd van de Open Huizen Dag. Een koekje of chocolaatje doet het altijd goed, maar een appeltaart of cake hoeft echt niet.

De rondleiding
Het makkelijkste is als je met z’n tweeën tuis bent, zodat er altijd iemand mee kan lopen met de kijkers. Probeer zelf wel een beetje op de achtergrond te blijven en de bezoekers de ruimte te geven. Een slaapkamer lijkt groter als je zelf op de gang staat ? Berg waardevolle spullen op, zodat er niets voor het grijpen ligt. Mocht er veel bezoek tegelijk komen dan kan er iemand beneden blijven en iemand naar boven om daar de mensen te woord te staan.

Kijkers/bezoekers
Het is altijd leuk om tijdens de rondleiding vragen te stellen aan de kijkers. Hebben ze al veel huizen bekeken? Waar wonen ze nu en hoe groot is hun gezin? Van jouw makelaar heb je een lijst gekregen waarop de kijkers naam, telefoonnummer en mailadres kunnen achterlaten. Laat ze deze invullen en vraag naar een eerste reactie van het huis. De makelaar kan een paar dagen later de kijkers benaderen en vragen of ze geïnteresseerd zijn in een tweede bezichtiging met de makelaar.

Maak er een gezellige dag van, verwacht er niet al te veel van maar zorg wel dat je voorbereid bent, het kan raar lopen tijdens zo’n dag… Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op! Ik help je graag verder.

Succes!

Krista

Open Huizen Dag: zaterdag 5 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur